Kesäkirje 2020

18.6.2020

Hyvä VMT:n jäsen,

Poikkeuksellinen kevät on vaihtunut kesään ja on aika lähettää perinteinen VMT:n hallituksen kesäkirje jäsenilleen.

Rajoitteet ovat vaikuttaneet myös VMT:n toimintaan. Maanmittauspäivien aikaan Helsingissä pidettäväksi suunniteltu cocktailtilaisuus jouduttiin perumaan. Tarkoitus oli järjestää jäsentapaaminen myös maanmittauslaitoksen kesäpäivien aikaan, mutta tämäkään ei tänä vuonna toteudu. Hallituksessa pidämme tärkeänä tavata jäseniä kasvotusten. Toivottavasti tähän saadaan mahdollisuus syksyllä Maanmittauspäivien yhteydessä.

Vuosikokous pidettiin videokokouksena 19.5.2020. Koolla oli 14 yhdistyksen jäsentä. Kokouksessa käsiteltiin normaalien vuosikokousasioiden lisäksi yhdistyksen sääntömuutos. Sääntömuutokset liittyvät jäsenyyteen MAKLIssa, josta tarkemmin tämän viestin loppuosassa. Lisäksi hyväksyttiin hallituksen esitys yhdistyksen nimen yksinkertaistamiseksi muotoon Valtion maanmittausalan tekniset VMT ry. Uudet säännöt ovat tällä hetkellä käsiteltävänä PRH:ssa. Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Marjo Sorjonen, varapuheenjohtaja on Vesa Virtanen ja sihteeritiedotusvastaava Jenni Hallisto. Muut hallituksen jäsenet ovat Pekka Kärkkäinen, Sami Mantere, Harri Mäki ja Henri Wilcken. Kokouksessa päätettiin, että VMT:n jäsenmaksu pysyy entisellään (4 euroa/kk) myös ensi vuonna. Insinööriliitto ja työttömyyskassa (JATTK) päättävät oman osuutensa jäsenmaksusta syksyn aikana.

Valtion sopimusratkaisu saatiin kevään aikana ja tässä vielä kertauksena sen sisältö: 

  • Sopimuskausi on 1.4. 2020 – 28.2.2022
  • Yleiskorotukset: 1.8.2020 lukien 1,10 % ja 1.6.2021 lukien 0,97 %, kuitenkin vähintään 20,37 euroa.
  • Virastoerä 1.5.2021 lukien 1,00 %. Virastoerän kohdentamisesta annetaan erikseen ohjeet.
  • Kiky-tunnit poistuvat 1.10.2020 alkaen.

Tulet saamaan postitse lähiaikoina kirjeen MAKLIlta. Tähän saakka VMT on ollut MAKLIn jäsenjärjestö ja sitä kautta olet saanut MAKLIn jäsenedut. Jatkossa MAKLIssa ollaan henkilöjäseninä. Kirjeessä on tarkempaa tietoa asiasta ja maksuohjeet loppuvuoden 2020 jäsenmaksun maksamisesta. VMT:n hallituksena toivomme laajaa jäsenkuntaa.

Muistathan seurata sivujamme osoitteessa: vmt.insinoori.fi

Toivotamme Sinulle aurinkoista ja rentouttavaa kesää!

Hallitus


(Jäsenkirje lähetettiin sähköpostitse 17.6.2020.)