Työttömyyskassasi vaihtuu!

15.2.2021

VMT:n hallitus on 11.12.2020 tehnyt päätöksen siirtää jäsenten työttömyysaikaisen vakuutuksen Korkeasti koulutettujen työttömyyskassa KOKOon. Tätä tarkoitusta varten hallitus on valtuuttanut Insinööriliiton toimimaan puolestaan asiassa ja toteuttamaan siirron sujuvan menettelyn mukaisesti vuoden 2021 aikana.

Siirtyminen tapahtuu 1.4.2021. 
Työttömyyskassa Aarian jäsenyysaikasi ja työssäoloehdon kertyminen jatkuvat KOKO-työttömyyskassassa. 
Työttömyyskassan vaihtuminen tarkoittaa myös jäsenmaksusi alentumista.
Työttömyyskassa Aarian jäsenyyden vaikutus jäsenmaksuusi on ollut 7 euroa/kk ja siirryttyäsi KOKO-kassaan 1.4.2021 alkaen, on KOKO-työttömyyskassan jäsenyyden vaikutus jäsenmaksuusi 5,50 euroa/kk. Jäsenmaksusi tulee siis alenemaan tämän erotuksen verran.

Jos hyväksyt ja valtuutat jäsenyytesi siirtämisen KOKO-työttömyyskassaan, tämä ei aiheuta sinulle mitään toimenpiteitä.
Jäsenyytesi voidaan siirtää, mikäli sinulla on 1.4.2021 voimassa oleva palkallinen työsuhde.
Jos olet eläkkeellä tai jäämässä eläkkeelle 1.4.2021 ja saat tiedotteen (email/posti), ota yhteyttä Insinööriliiton asiakaspalveluun.

Insinööriliitto toimittaa työnantajaperinnässä olevien osalta uuden jäsenmaksutiedot työnantajille, itsemaksaville lähetetään uudet jäsenmaksulaskut, e-laskulla maksavat saavat huhtikuusta alkaen e-laskunsa uudella jäsenmaksutiedolla.

Jos haluat jäädä Aaria-työttömyyskassan suorajäseneksi, ilmoita siitä sähköpostitse osoitteella asiakaspalvelu@aariakassa.fi 15.3.2021 mennessä, jolloin työttömyyskassan jäsenyytesi jatkuu Aariassa. Tällöin maksat yllä mainitun Aarian jäsenmaksun erillisellä laskulla.

Jäsenille on lähetetty asiasta tiedote sähköpostitse 15.2.2021, tiedote on tulossa kaikille myös maapostitse.

Lue tarkemmat tiedot työttömyyskassasi vaihtumisesta tiedotteesta.